Blog

7 november 2019

ja hoor, WE ZIJN COMPLEET!

Yess! Toegegeven, het was een hele puzzel maar het is gelukt! We hebben de Expo 1 hal inclusief de lobby geheel gevuld met meer dan 100 exposanten tijdens de Hand Hobby Creadagen. Het bleef spannend tot het eind, want we kregen steeds weer leuke nieuwe aanmeldingen. Dit jaar is ook weer bijzonder want de Winterfair Groningen is een nieuw element voor deze najaarseditie. Het belooft een fantastisch evenement te worden, volop gezelligheid en inspiratie! Jij komt toch ook?!  


Welke workshops en demo's ga jij volgen?

 6 november 2019


Whow! We hebben maar liefst meer dan 40 workshops en demonstraties tijdens de Hand Hobby Creadagen! Ga je heerlijk een mooie kerstdecoratie maken in de vorm van een rendierbord of maak je een hip kerstbloemstuk of ga je voor handlettering, karton schuren in vintage look, werken met glitters of ga je voor scrapbooking, kleien, haken of borduren ? Volop inspiratie om lekker creatief bezig te zijn! Jij komt toch ook?!

 

 


LEUK NIEUWS: EXTRA KERSTEDITIE !

6 november 2019


Leuk nieuws! Het succes van de Hand Hobby Creadagen krijgt dit jaar al een vervolg in MartiniPlaza Groningen! Van vrijdag 22 november t/m zondag 24 december is de Hand Hobby Creadagen gepland, met natuurlijk als hoofdthema KERST, met allernieuwste DIY trends! Leuker kunnen we het niet maken, toch?!! Zet de datum alvast in je agenda en we houden je natuurlijk op de hoogte!

 

 

 


Ecoline: schilderen & tekenen met een pen

18-04-2018


De Ecoline Brush Pen van Talens is een pen gevuld met ecoline op basis van  kleurstof. Het makkelijke is dat de pen direct klaar is voor gebruik en ook nog geurloos is. Je gebruikt het voor dunne precieze lijnen of voor energieke streken, maar ook voor het vullen van grotere kleurvlakken. Superleuk om hiermee aan de slag te gaan!

 


Tunisch haken: is het nu breien of haken?

17-04-2018


Is het nu breien of haken? Het is tunisch haken! Tunisch haken lijkt veel op haken maar ook op breien en het zou zelfs de voorloper van beide technieken kunnen zijn. Er wordt gewerkt met meerdere steken, zoals bij breien, maar deze staan op één naald die meer lijkt op een lange haaknaald dan op een breinaald. De techniek blijkt razend populair te zijn.

 


WOL SPINNEN, helemaal VAN DEZE TIJD

16-04-2018


Wie denkt dat wol spinnen anno 2018 oubollig is, heef het helemaal verkeerd. De 'Dames E. en A.', zoals ze zichzelf noemen, zijn twee zussen die veertig jaar geleden met wol spinnen zijn begonnen en een aantal jaren geleden de hobby herontdekt hebben. Tijdens de Hand Hobby Creadagen inspireren ze je maar wat graag om ook hieraan verknocht te raken!

  


handlettering: gewoon doen!

12-04-2018


Dé trend op creatief gebied: handlettering. Jesamine Totanes heeft van haar bijzondere hobby haar werk gemaakt en kan prachtig kalligraferen en illustraties maken waar je enorm blij van wordt. Dit verwerkt ze vervolgens ook vaak weer creatief op allerlei materialen. Mooi schrijven kun jij zelf ook leren! Tijdens de workshop die Jesamine houdt leer je de basistechnieken waarmee je van start kunt.

  


Cupcakes: voor kids succes gegarandeerd

10-04-2018


Margreet van Esch van Leek-Cake heeft zich gespecialiseerd in het organiseren van creatieve workshops voor kinderen of volwassenen. Deze kunnen bij haar in het atelier of bij je thuis gegeven worden. Tijdens de Hand Hobby Creadagen geeft Margreet workshops cupcakes maken en versieren, zodat je alvast in de stemming kunt komen...

 

 

 


Tangle tekenen is hip!

9-04-2018


Weet jij al wat tangle tekenen is? Tangle tekenen is hot, superleuk om te doen én iedereen kan het! In de doorlopende workshop van Atelier de Groene Ballon kun je zien wat tangle-tekenen is en, - als je het al kent - ervaren hoe heerlijk het is om zelf ontworpen tangle-kaarten met patronen te vullen. Je kunt je laten inspireren door de vele voorbeeldpatronen.

 


leuk voor kids: Encaustic en foam clay

5-04-2018


Ben je al thuis in de wereld van Encaustic en Foam Clay? Maak dan kennis tijdens de beurs en schuif aan bij een van deze workshops voor slechts € 2,50 p.p., ook zeer geschikt voor kids! 'Encaustic staat voor het verwarmen van bijenwas, waarna je er erg mooi mee kunt tekenen', aldus een enthousiaste Jolinda van Het Hobbydomein.


Scrapbooking: makes & takes

3-04-2018


Wil je graag meer weten over scrapbooking en de nieuwste technieken leren? Doe dan mee aan de workshop van scrapbookdesigner Fauve van Maanen. Inmiddels heeft Fauve Design in vele internationale tijdschriften gestaan en wil haar ervaring graag met je delen. Tijdens de Hand Hobby Creadagen voorziet ze je van de nieuwste tips op het gebied van makes and takes.  


gestipt: stippen op porselein

29-03-2018


Brechtje Brubeck presenteert tijdens de Hand Hobby Creadagen de techniek om porselein te verfraaien onder de naam Ge-stipt. Brechtje: 'Heerlijk zen word je na een bordje of een vaas bewerkt te hebben met porselein verf. Ik ben enorm verslingerd geraakt aan deze hobby en voel mij bevoorrecht dat ik er deels mijn werk van heb kunnen maken.'

 


Diamond Painting is hot!

28-03-2018


Het is dé trend op creatief gebied, diamond painting. Wil jij zelf ook kennismaken met de mogelijkheden van diamond painting? Dan doe je toch gewoon gezellig mee aan de workshop tijdens de beurs?!


Kookworkshop Sushi en Amuses maken

28-03-2018


Vind je het leuk om creatief te zijn in de keuken? Dan hebben wij wat leuks! Kookstudio Zen Drenthe geeft namelijk tijdens de Hand Hobby Creadagen elke dag workshops in het zelf bereiden van sushi en amuses. Doe ook mee!